Onderzoek

Het samenwerkingsspel is vanuit de praktijk ontstaan, maar maakt ook deel uit van het promotieonderzoek van Tina van Wouw; Kijken met facetogen (naar waar het naar toe gaat). Dit onderzoek voert Tina uit als buitenpromovenda binnen de Faculty of Social and Behavioural Sciences – University of Amsterdam (uva.nl en het Research Institute of Child Development and Education (RICDE) van de Universiteit van Amsterdam (uva.nl) .

Het kwalitatieve onderzoek is een art-based participatief ontwerponderzoek naar de helpende en belemmerende factoren in de integrale, interprofessionele samenwerking voor jongeren met multiproblematiek in de mbo-leeftijd van 15-27. Het ‘Samenwerkingsspel’ maakt in de ontwikkeling en uitvoering ervan onderdeel uit van één van de vijf artikelen die samen het proefschrift vormen.

Daarnaast wordt het Samenwerkingsspel ook ingezet bij een lopend onderzoek vanuit de universiteit van Leiden/ LUMC naar de kansen om spelvormen in te zetten om mensen gelukkiger en gezonder te laten leven. Meer informatie hierover kun je vinden op: ‘Mensen gezonder laten leven? Misschien lukt het met behulp van een spel’.